Over ons

Onze droom

Mensen

Onze droom is dat samenmens.nl een katalysator, inspirator en aanjager wordt voor verbinding, ontmoeting, groei en liefde. Dat we mensen helpen om elkaar te vinden en om overal in het land elkaar op te zoeken. Om van elkaar te leren, naar elkaar te luisteren en de handen uit de mouwen te steken om bruggen te bouwen naar anderen. Zodat we samen onze invloed ten goede kunnen vergroten in onze wereld.

Plaatsen

Wij dromen ervan dat er plaatsen komen waar mensen deze verlangens dagelijks, 24/7, in de praktijk brengen. Waar iedereen kan binnenlopen, waar altijd een luisterend oor is of ruimte voor verstilling. Waar ook ruimte is om bij te komen, bijvoorbeeld voor een time-out, of voor bezinning. Hoe mooi zou dat zijn?

Stappen

Onze droom is niet zomaar ineens realiteit. Ze moet rijpen, vorm krijgen, gestalte aannemen. Langzaam misschien, maar zeker. Het begint met deze website, met activiteiten en bijeenkomsten in Apeldoorn en omstreken. Op het ritme van het leven gaan we samen aan de slag. 

Kunnen jouw droom en de onze verweven raken? Als die vraag jou intrigeert, neem contact op!

Samen betere, mooiere en blijere mensen worden

Onze visie is dat mensen overal, te beginnen in onze eigen gemeenschap en woonplaats, elkaar gaan helpen om een meer omarmende, hoopvolle en liefdevolle versie van zichzelf te worden. Zodat we samen mens zijn zoals het bedoeld is.

De kennis, vaardigheden en community die je nodig hebt

Onze missie is om iedereen die dat verlangen deelt te helpen bij het vinden van de kennis, vaardigheden en community die nodig zijn voor deze groei en verandering. We voorzien daarin door het opzoeken, optekenen en delen van (menselijke) verhalen. Door het samenkomen. Door het overdenken en bespreken van boeken, films, levensvragen, actuele uitdagingen.

Oprichter Wieger Sikkema: ‘Ik geloof in het leven. Jij?’

Ik geloof in het leven. In goedheid, vertrouwen en liefde. Ik geloof in samen menszijn op een wereld die het waard is om op te leven en voor te zorgen. Zelf haal ik de inspiratie voor SamenMens uit mijn geloof in God, zoals Jezus hem heeft laten zien. Die God is volgens mij overal en in iedereen zichtbaar en merkbaar aanwezig. Dat betekent niet dat ik anderen, die niet of niet in deze God geloven, uitsluit of veroordeel, maar juist omarm vanuit de eeuwige waarden van verbondenheid en liefde. Dus wie je ook bent, wat je achtergrond ook is, wat je wel of niet gelooft, je bent van harte welkom om mee te werken aan de doelstellingen van SamenMens.’

 

Bekijk Verhalen van anderen, check onze Activiteiten of Ga mee ontdekken

‘Gelovig zijn betekent voor mij heel simpel willen geloven. In het leven, in elkaar, in de ander en in een gezamenlijke toekomst. Mijn geloof in God helpt me daarbij.’

– Wieger –

Er valt nog zoveel te ontdekken. Doe je mee?

Een heleboel dingen weten we niet, er valt nog veel te ontdekken over het leven, de mensen, de samenleving, onszelf. Ook daarom zijn we geïnteresseerd in jouw verhaal. Wat geloof jij? Wat niet? Wat drijft je? Wat is je verhaal? Zullen we samen een stukje van de weg vervolgen, en ontdekken wat we van elkaar kunnen ontvangen?